duminică, 28 iunie 2009

Arta nu vinde, arta nu vinde, arta nu vinde, arta nu vinde, arta nu vinde...
Asta ar trebui sa imi ramana in minte. Asta ar trebui sa inteleg. Si daca ma gandesc la arta ca la un produs, sunt un netrebnic oportunist capabil numai de *kitch?

*nu stiu exact cum se scrie si n-o sa mor din asta.

Fac parte din categoria celor care isi ocupa timpul cu lucruri pe care altii le studiaza in profunzime. Adica sunt ca un microbist care crede ca se pricepe la fotbal. Exista posibilitatea ca amatorul sa fie mai bun ca un profesionist ? Primul raspuns care imi vine in minte e ca prin mult antrenament ... da!
Avantaje:
- am experiente pe care altii le au in vise sau cosmaruri
Dezavantaje:
- expun prost in scris
- nu am un sir de idei liniar, occidental ci ma degraba gandesc circular sau mai rau, ramificat.

2 comentarii:

  1. Arta vinde doar daca o mana destul de mare de netrebnici considera ca ceea ce a creat artistul merita impartasit si altor netrebnici. Iar asta arata cat de subiectiva e arta.

    Da, cred ca exista posibilitatea ca un amator sa fie mai bun ca un perfectionist fiindca amatorul nu e legat de regulile meseriei. El face asta ca hobby, ii place, il incita. Perfectionistul pastreaza traditia. Pentru a se perfectiona inseamna sa fie mester pe tehnicile invatate. Iar daca tu, ca amator, inventezi ceva nou, nefacut pana atunci, devii reper, devii maestru :) Mi se pare geniala situatia.

    Faptul ca tu ai experienta iti da un plus mare. Cu toate astea stii s-o folosesti? Adica, de trait traim cu totii, ce invatam din asta e cu totul altceva. Faptul ca esti cu anumiti oameni si-i asculti, inveti din ceea ce spun ei, analizezi si filtrezi cuvintele arata ca ai experienta, daca pur si simplu iti astepti randul sa iei cuvantul nu esti decat unul dintre multi altii care nu au nimic (de spus, de aratat).

    Inchei, continuam real life conversatia. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Se scrie kitsch. In rest ce sa zic? La multi ani!

    RăspundețiȘtergere